nl_NL
 • de_DE
 • en_GB

Regelmatig onderhoud aan jouw buitenboordmotor is belangrijk. Het bevordert de levensduur van jouw motor aanzienlijk. En heb je toch een mankement? Dan ben je ook voor reparatie bij ons aan het juiste adres.

Onze professionele onderhoudsbeurt

Bij een onderhoudsbeurt voeren wij met een algehele technische controle de volgende werkzaamheden uit. Bij eventuele mankementen en extra werkzaamheden nemen wij altijd contact met je op.

Wij verrichten onderhoudswerkzaamheden buiten het vaarseizoen (september t/m februari). Vanaf maart berekenen wij een hoger werkplaatstarief.

Normaal tarief: € 85 per uur
Tarief hoogseizoen: € 105 per uur.

Buitenboordmotor onderhoud en reparatie

Grote beurt

 • Bougies vervangen
 • Benzinefilter vervangen
 • Impeller vervangen
 • Propelleras controleren + smeren
 • Thermostaat inspecteren (vervangen indien nodig)
 • Ultrasoon reinigen van de carburateur(s), indien nodig
 • Draaipunten smeren
 • Klepspeling controleren
 • Schakel/gas kabels controleren/afstellen
 • Motorblok controle op eventuele lekkage
 • Anodes inspecteren (vervangen indien nodig)
 • Motor uitlezen + uitleesrapport (EFI motoren)
 • Tandriem controleren

Kleine beurt

 • Motorolie verversen
 • Staartstuk olie verversen
 • Oliefilter vervangen
 • Draaipunten smeren
 • Koeling visueel nakijken
 • Benzinefilter vervangen
 • Testdraaien en afstellen

Maak direct een afspraak voor onderhoud

Maak een afspraak voor een professionele onderhoudsbeurt. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op om de afspraak te bevestigen.

"*" geeft vereiste velden aan

Winterstalling
* is verplicht

Onderhoud en reparaties buitenboordmotor

Als je een tweedehands buitenboordmotor hebt, is het onvermijdelijk dat de motor op zijn tijd onderhoud nodig heeft. Denk aan vervangingen, schoonmaak en reparaties van de buitenboordmotor. Maar waarom en hoe vaak heeft jouw buitenboordmotor onderhoud nodig, en wat gaat een onderhoudsbeurt kosten?

Waarom is buitenboordmotor onderhoud nodig?

Periodiek onderhoud aan de buitenboordmotor is belangrijk om de motor goed te laten werken. Daarnaast is veiligheid ook een belangrijk aspect. Als je het water opgaat, alleen of met anderen, dan moet je er altijd rekening mee houden dat er onvoorziene omstandigheden kunnen optreden. Dan is een goed werkende buitenboordmotor nodig om veilig bij de bestemming te komen. Laat je het onderhoud verzaken, dan is de kans groot dat de motor ermee ophoudt en dat je tijdens je vaartocht strandt.

Een periodieke onderhoudsbeurt aan de buitenboordmotor verlengt de levensduur. Ook verkleint het de kans op problemen tijdens het varen en bespaart het reparatiekosten. Begint het vaarseizoen weer? Ook dan is het verstandig om onderhoud aan jouw buitenboordmotor te laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat je het seizoen start met een optimale buitenboordmotor.

Hoe vaak moet een buitenboordmotor onderhouden worden?

Als je een buitenboordmotor hebt, dan vraag je je misschien af hoe vaak een onderhoudsbeurt aan jouw buitenboordmotor nodig is. Over het algemeen is een keer per jaar voldoende om jouw buitenboordmotor van onderhoud te voorzien als je de motor normaal gebruikt. Vaar je intensief, dan kun je het vaker inplannen. Een kleine onderhoudsbeurt is dan genoeg. Eens in de drie jaar is het verstandig om een grote onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij normaal gebruik. Als je regelmatig vaart, dan kun je de grote servicebeurt eerder laten uitvoeren. Bij een moderne 4-takt buitenboordmotor kun je uitgaan van een interval van honderd draaiuren.

Wat voor onderhoud en reparaties zijn nodig aan een buitenboordmotor?

Net zoals een auto of motor wordt een buitenboordmotor ook standaard op een aantal dingen gecheckt. Het verschilt echter per onderhoudsbeurt wat monteurs doen. Bij een kleine beurt wordt minder gedaan dan bij een grote beurt. Maar je kunt ook zelf jouw buitenboordmotor onderhouden. Het belangrijkste is om zelf altijd de buitenboordmotor schoon te houden. Het gevolg van een motor die niet wordt schoongemaakt, is corrosie. Deze roestvorming wil je uiteraard voorkomen, omdat dit de motor aantast.

Nieuwe buitenboordmotor kopen

Het kan ook zijn dat jouw buitenboordmotor aan het einde van zijn levensduur zit. Dan is het verstandig om te investeren in een nieuwe buitenboordmotor. Weet je niet zeker welke buitenboordmotor je nodig hebt? Geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen! In ons ruime assortiment is er voor iedereen een geschikte buitenboordmotor. Daarnaast heb je de mogelijk om je oude buitenboordmotor in te ruilen. Zo hoeft je daar niet meer naar om te kijken en ben je meteen klaar om het water op te gaan!

Wat kost een onderhoudsbeurt aan een buitenboordmotor?

Jaarlijks een kleine onderhoudsbeurt of eens in de drie jaar grote reparaties aan de buitenboordmotor; wat gaat dat kosten? Helaas is daar geen standaard prijs aan te hangen. Het hangt er namelijk helemaal vanaf wat voor vermogen jouw buitenboordmotor heeft, hoe oud je buitenboordmotor is en natuurlijk welke servicebeurt je wilt. Ook kunnen eventuele reparaties en mankementen de prijs hoger maken.

Wil je weten wat een onderhoudsbeurt van jouw buitenboordmotor bij Outboard Occasions gaat kosten? Neem dan contact met ons op.

Buitenboordmotor reparatie

Het kan voorkomen dat wij, tijdens de onderhoudsbeurt, mankementen of reparaties aan de buitenboordmotor ontdekken die zorgen voor extra werkzaamheden. In dat geval nemen wij contact met je op om te overleggen over de mogelijkheden.

Hb je een mankement aan je motor dat gerepareerd moet worden? Neem dan contact met ons op en onze monteurs zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer het water op kunt. Of het nu om een Yamaha, Suzuki, Honda, Tohatsu, Mercury of een ander motor merk gaat, we kennen ze allemaal van binnen en buiten. Voor onze buitenboordmotor reparaties gebruiken we alleen originele onderdelen, zodat jouw buitenboordmotor na de reparatie optimaal functioneert. Indien deze onderdelen niet meer beschikbaar zijn, zullen we in overleg met jou kijken naar andere mogelijkheden.

Winterstalling buitenboordmotor

Ben je in de winter nooit op het water te vinden en heb je geen stalling voor jouw buitenboordmotor? Geen zorgen! Je kunt bij Outboard Occasions namelijk gebruikmaken van onze winterstalling voor buitenboordmotoren. Zo hoef je er niet meer naar om te kijken, tot je weer het water opgaat! Voor een tarief van € 50 euro per seizoen kun je gebruikmaken van onze winterstalling.

Heb je nog vragen over onze buitenboordmotor services of onderdelen? Neem gerust contact met ons op!


Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Neem contact op
 • Hoe vaak moet een buitenboordmotor onderhoud hebben?
  Regelmatig onderhoud aan je buitenboordmotor is belangrijk. Het bevordert de levensduur van je motor aanzienlijk. Wij raden aan om jaarlijks een onderhoudsbeurt in te plannen.
 • Waarom moet ik mijn buitenboordmotor laten onderhouden?
  Onderhoud is belangrijk om de motor goed te laten werken en de levensduur te verlengen. Daarnaast is veiligheid ook een belangrijk aspect. Periodiek onderhoud verkleint de kans op problemen.
 • Wat wordt er gedaan bij klein onderhoud aan mijn buitenboordmotor?
  Bij een kleine buurt verrichten wij de volgende werkzaamheden: motorolie verversen, staartstuk olie verversen, oliefilter vervangen, draaipunten smeren, koeling visueel nakijken, benzinefilter vervangen, testdraaien en afstellen.
 • Wat wordt er gedaan bij groot onderhoud aan mijn buitenboordmotor?
  Bij groot onderhoud controleren wij de hele buitenboordmotor. Denk aan bougies vervangen, impeller vervangen, kabels controleren, motorblok controleren, klepspeling controleren, propelleras controleren en meer.
 • Wat kost onderhoud aan een buitenboordmotor?
  Helaas is er geen standaardprijs te hangen aan een onderhoudsbeurt. Het hangt er vanaf wat voor vermogen jouw buitenboordmotor heeft, hoe oud je buitenboordmotor is en welke servicebeurt je wilt. Neem contact met ons op als je meer wilt weten.
 • Wanneer moet ik onderhoud aan mijn buitenboordmotor laten plegen?
  Het beste is om onderhoud aan je buitenboordmotor te plegen voor en/of na het vaarseizoen. Zo weet je zeker dat je tijdens het vaarseizoen weinig kans hebt op problemen.
 • Wanneer wordt er onderhoud aan een buitenboordmotor uitgevoerd?
  Let op: Wij verrichten onderhoudswerkzaamheden aan jouw buitenboordmotor alleen buiten het vaarseizoen, van september tot en met februari. Maak dus van tevoren bij ons een afspraak.
 • Wat voor onderdelen worden er gebruikt bij reparaties aan een buitenboordmotor?
  Voor onze buitenboordmotor reparaties gebruiken we alleen originele onderdelen, zodat jouw buitenboordmotor na de reparatie optimaal functioneert. Indien deze onderdelen niet meer beschikbaar zijn, zullen we in overleg met jou kijken naar andere mogelijkheden.