nl_NL
  • de_DE
  • en_GB

In de lente en zomer varen erg veel mensen met een boot. Hiervoor is een motor onmisbaar. Veel plezierboten hebben een buitenboordmotor nodig, maar het verschilt per boot welke buitenboordmotor er nodig is. Bij Outboard Occasions vind je een zeer ruim aanbod van buitenboordmotoren van lage pk’s tot zeer hoge pk’s.

Top 5 buitenboordmotoren

Sommige buitenboordmotoren zijn gewilder dan anderen. Ook zijn er buitenboordmotoren die meer worden verkocht dan andere. Wil je zelf ook een buitenboordmotor aanschaffen voor jouw boot? Hieronder vind je de top 5 buitenboordmotoren die het populairste zijn onder booteigenaren.

6 pk buitenboordmotor

Een 6 pk buitenboordmotor is de populairste buitenboordmotor. Dat is ook niet zo gek, want een 6 pk motor is ideaal voor een kleine boot. Vanwege de uitmuntende prestaties van dit type buitenboordmotor, wordt deze ook veel gebruikt voor tenders, rubberboten, opblaasbare boten en zeilboten. Voor die laatste categorie heb je over het algemeen wel een langstaart buitenboordmotor nodig. De 6 pk buitenboordmotor kan bij zeilboten worden gebruikt voor open- of kajuitzeilboten tot ongeveer 6 meter.

Outboard Occasions heeft diverse nieuwe en tweedehands 6 pk buitenboordmotoren van verschillende merken. Denk aan Tohatsu, Mercury, Suzuki, Yamaha en Honda.

15 pk buitenboordmotor

Ook een 15 pk buitenboordmotor valt bij de meeste plezierboten erg in de smaak. Een 15 pk is geschikt voor sloepen, rubberboten en visboten. Door het behoorlijke vermogen is een 15 pk buitenboordmotor niet alleen geschikt voor recreatief gebruik. Je kunt de motor ook professioneel gebruiken.

Outboard Occasions heeft diverse nieuwe en tweedehands 15 pk buitenboordmotoren van verschillende merken. Denk aan motoren van Mercury, Tohatsu, Yamaha, Suzuki en Honda.

4 pk buitenboordmotor

De populaire 4 pk buitenboordmotor is zeer geschikt voor kleine sloepjes en rubberbootjes. Het voordeel van een 4 pk motor is dat je deze kan besturen zonder vaarbewijs, mits jouw boot dan niet sneller kan varen dan 20 km per uur.

Outboard Occasions heeft diverse nieuwe en tweedehands 4 pk buitenboordmotoren van verschillende merken. Denk aan motoren van Yamaha, Suzuki, Mercury, Tohatsu en Honda.

10 pk buitenboordmotor

Een 10 pk buitenboordmotor is geschikt voor opblaasboten, ribs en hulpboten. De 10 pk motor heeft zeer goede prestaties door het grote vermogen. Het fijne van een 10 pk buitenboordmotor is dat deze nog wel zuinig is. Dit alles zorgt ervoor dat dit type motor erg betrouwbaar is.

Outboard Occasions heeft diverse nieuwe en tweedehands 10 pk buitenboordmotoren van verschillende merken. Denk aan motoren van Yamaha, Mercury, Suzuki, Tohatsu en Honda.

9.9 pk buitenboordmotor

Als laatste is een 9.9 pk buitenboordmotor erg populair. Dit type motor is zeer geschikt voor sloepen, consoleboten en rubberboten. Het voordeel van een 9.9 pk buitenboordmotor is dat deze, net zoals de 10 pk motor, vaak zeer zuinig is.

Outboard Occasions heeft diverse nieuwe en tweedehands 9.9 pk buitenboordmotoren van verschillende merken. Denk aan motoren van Yamaha, Suzuki, Mercury, Honda en Tohatsu.

Overig aanbod Outboard Occasions

Heb je juist een buitenboordmotor nodig met minder of meer pk? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Wij hebben nieuwe en tweedehands buitenboordmotoren van 2.5 pk tot en met 350 pk. Welke boot of welk doel je ook hebt: bij Outboard Occasions vind je gegarandeerd wat je nodig hebt.

Bekijk alle motoren

Meer nieuws & tips

verschil 2-takt en 4-takt buitenboordmotor

Verschil 2-takt en 4-takt buitenboordmotoren

De voordelen van een benzine brandstof tank voor jouw buitenboordmotor


Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Neem contact op
  • Hoeveel pk buitenboordmotor heb ik nodig?
    Hoeveel pk buitenboordmotor u nodig heeft, hangt af van uw boot. Een boot tot 6 meter kan een buitenboordmotor van 4-8 pk hebben. Is uw boot maximaal 8 meter, dan kunt u een buitenboordmotor met 10-15 pk nemen.
  • Wat is de beste pk buitenboordmotor?
    Een buitenboordmotor van 6 pk is een van de beste motoren. Niet alleen omdat ze erg populair zijn, maar ook doordat een 6 pk motor op veel boten gebruikt kan worden. We hebben 6 pk buitenboordmotoren van Suzuki, Yamaha, Tohatsu en Mercury in ons aanbod.