nl_NL
 • de_DE
 • en_GB

Ga je binnenkort het water op met je boot en heb je een nieuwe buitenboordmotor nodig? Bij Outboard Occasions vind je nieuwe en tweedehands buitenboordmotoren voor verschillende soorten boten. De meest voorkomende brandstof tank voor een buitenboordmotor is benzine. Maar ook elektrisch komt steeds meer op. Wat zijn de kenmerken en voordelen?

Benzine buitenboordmotor

Een benzine buitenboordmotor wordt veel gebruikt voor boten die lange vaartochten maken of hoge snelheden willen bereiken. Dit komt omdat een buitenboordmotor van benzine hier uiterst geschikt voor is. Maar ook voor normale pleziervaarten wordt benzine veel gebruikt.

Voordelen benzine brandstof tank

 • Benzine is de meest gebruikte brandstof tank en geschikt voor bijna elke boot.
 • Een benzine buitenboordmotor is krachtig.
 • Benzine is makkelijk onderweg bij te tanken.
 • Er is veel keuze in vermogen.
 • Als je extra lang wilt varen, kun je de brandstof tank uitbreiden met een extra externe benzine tank.

Er zitten niet alleen maar voordelen aan een benzine buitenboordmotor. Zo heeft een benzinemotor, naarmate hij ouder wordt, meer onderhoud nodig. Daarnaast produceert een buitenboordmotor met een benzine brandstof tank stank, rook en lawaai.

Al onze benzine buitenboordmotoren vind je op onze motoren overzichtspagina.

Elektrische buitenboordmotor

Elektrische buitenboordmotoren komen steeds vaker voor. Een elektrische buitenboordmotor is een buitenboordmotor die werkt op stroom in plaats van benzine. De stroom wordt geleverd door een accu. De elektrische motoren zijn geschikt voor middelgrote boten en grote boten. Of jouw boot in aanmerking komt voor een elektrische buitenboordmotor, hangt af van de stuwkracht. Een elektrische motor heeft een stuwkracht van 70 tot 750 LBS. Heeft jouw boot meer nodig, dan is een benzine buitenboordmotor handiger.

Voordelen elektrische buitenboordmotor

Een elektrische buitenboordmotor heeft een aantal voordelen.

 • De elektrische buitenboordmotor stoot geen schadelijke gassen uit, waardoor het milieuvriendelijk is.
 • Het is voordeliger door de lage onderhoudskosten.
 • De elektrische buitenboordmotor is stankvrij.
 • De elektrische motor is fluisterstil.
 • Met een elektrische motor mag overal gevaren worden, omdat het voldoet aan alle emissieregels.

Er zijn ook nadelen aan een elektrische buitenboordmotor. Zo is de accuduur beperkt, is de motor minder krachtig en kost het opladen van de accu relatief veel tijd.

Onze elektrische buitenboordmotoren vind je op onze motoren overzichtspagina.

Benzine of elektrische buitenboordmotor varen

Welke brandstof tank voor een buitenboordmotor het beste is, hangt af van je boot en je wensen. Over het algemeen kun je het beste varen met een benzine buitenboordmotor. Dit komt omdat benzine geschikt is voor alle soorten boten, hoge snelheden kan maken en je zo lang kan varen als je wilt.

Een elektrische buitenboordmotor zou geschikt zijn voor het varen in binnensteden, voor rustige ritjes en kleinere afstanden. De meeste elektrische buitenboordmotoren kunnen zo’n 4 tot 5 uur varen op half gas, waardoor je dus niet een hele dag kan varen. Wel ben je met een elektromotor zeker dat je volledig emissievrij vaart. En dat is in steden met strenge milieu-eisen toch een fijn gevoel.

Wil je meer weten over de brandstof van een buitenboordmotor en welke voor jou de beste optie is? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Meer nieuws & tips

boot propeller

Alles wat je moet weten over de propeller van een boot

anode boot

Welke anode heb je nodig voor jouw boot?